Aktuellt oktober 2019

Aktuellt:

Den 22-23 oktober finns vi på Fokus Hjälpmedel på Stockholmsmässan i Älvsjö. öppet 9-16.

Välkommen för en provsittning/körning. I mån av tid kan även demo ordnas på annan plats i Stockholmsområdet/Örebro/Västerås den 21 samt 24 oktober. förfrågningar via vårt kontaktformulär

Vi finns i monter D:08

19 augusti

Nu har vår Omeo kommit åter efter en uppgradering i servicecentret i Nederländerna. Detta innebär att det går åter att planera för testning/visning.

Vi har även genomförd första leveransen till kund i Helsingborgområdet.

10 mars

OGO byter namn till OMEO

I samband med lanseringen världen över blev det nödvändigt att byta bort namnet Ogo. Från och med nu så heter företaget i Nya Zeeland Omeotechnology Ltd. Detta innebär ändring av produktnamn ,hemsida, mejl mm. Detta har även fördröjt transporten av beställda Omeo till Europa. Vi har nu dock även fått ett servicecentrum i Nederländerna vilket förenklar en del saker. Vi kommer även framöver att byta hemsida samt även namn på FB sidan.

19 dec

Nu sprider sig The Ogo över världen. Agenterna i många länder har nu fått sina Ogo och börjat med demonstrationer och testningar hos intresserade. Vi har själva varit på en demoresa till södra Sverige och haft demonstrationer i Göteborg, Vårgårda, Lund, Malmö, Trelleborg samt Köpenhamn. Roligt att se alla dessa glada miner när man testar The Ogo.
Vi ska nu på en resa söderut och göra ett besök i Wellington Nya Zeeland för att hälsa på Ogo teamet och se på den pågående produktionen. Vi är åter i landet i slutet av januari.

16 okt

Imorgon onsdag 17 okt har vi ett besök av Stuart Ayes vd  för Ogotechnology Ltd Nya Zeeland som är på en besöksresa till agenterna i Europa. Det blir tillfälle till en genomgång och lite utbildning med mig som agent för OGO norden. Efter lunch finns även tillfälle till att delta vid demo och testning av The OGO.  Detta sker i Karlstad. Intresserade kan anmäla sig via kontaktformuläret på hemsidan (helst innan onsdag kl 13)
Sen finns det ju alltid möjlighet till att boka en egen tid för testning vid annat tillfälle.

19 sept

Certifieringen är klar! nu är The OGO klar för försäljning till hela världen dvs även Europa!. Under dagen kommer Ogo Technology Ltd att ändra sitt reservationsformulär till ett beställningsformulär och då är det fritt fram!

11 sept
Äntligen igen!

ja nu finns den första OGO Evolution 1 i Europa. igår kom den fram efter en lång resa.  Nu är den laddad och testad. Det ska bli kul att visa upp den på Karlstads CCC och fungeraförlivetmässa imorgon 12 samt torsdag den 13 sept. Den är snygg!
Sen blir det även dags för demo ute i landet. Meddela intresse via kontaktformuläret om ni inte redan står på listan.

 

4 sept

Besked från Ogo Technology Ltd i Nya Zeeland om att den första OGO Evolution 1 nu är på väg till Europa/Sverige. Den ska komma fram till Arlanda den 8 sept. Då finns den med på mässan i Karlstad om allt vill väl.(farligt gods transport, vi får hoppas att detta inte krånglar till det hela)

12-13  Sept 2018

Vi deltar i mässa Funka för livet som i sker i Karlstad på CCC.
datum 12-13 september. Fri Entré.
Vi finns på plats nr 50. Med utsikt över Klarälven och bredvid den stora monter för Värmlands landsting

Juli 2018

Äntligen kan man väl säga!!
De första certifieringstesterna är klara. De första Ogo´s kommer nu att skickas som demo-ex till ogoagenterna i Australien samt Europa. Preliminär kommer den första till Karlstad under mitten av augusti. detta innebär att den kan visas upp och testas vid mässan i Karlstad 12-13 sept samt att det kommer att vara möjligt att boka in demotillfällen ute i landet. Lämna intresse via kontaktformuläret.

Nyhetsbrevet

Juni 2018
Uppdatering från Nya Zeeland:

Det som gäller nu är att få ut resultaten av olika certifieringstester genom fristående myndigheter samt organisationer. Så fort detta är klart kan man börja skicka iväg de Ogo som har blivit beställda.

Just nu gäller det första steget av testning i form av Electromagnetic Conductivity (EMC). När detta test är ok så kommer en demoversion av Ogo att kunna skickas ut till oss som är agent. Preliminär datum för detta är inom tre månader. Detta innebär att det sen kan bokas tillfällen för testning/demonstration till de som vill prova innan man köper en Ogo.
Använd gärna kontaktformuläret på hemsidan för att informera om önskemål för detta.

I dagsläget är det oklart om import av denna Ogo kommer att innebära att den ska momsbeläggas mm. I många länder verkar det så att det, för att det ska användas som personligt förflyttningsmedel, det blir momsbefriad. Vi får se hur skatteverket resonerar.

Ogotechnology har även deklarerad att vi som agent ALDRIG får hjälpa till med att förflytta en person från annan rullstol mm till en Ogo. Detta har att göra med juridiska aspekter avseende skadestånd etc i fall något skulle hända. Viktigt att notera som framtida testare/brukare. Om hjälp behövs måste ni se till att någon annan hjälper till.

12-13  Sept 2018

Vi deltar i mässa Funka för livet som i sker i Karlstad på CCC.
datum 12-13 september.
Närmare information kommer.

Mars 2018


Vi deltar i Hjälpmedel & välfärdsteknologi mässa på Sparbanken Skåne Arena i Lund. En mässan där framtid och innovation står i fokus. Syftet med detta forum är att presentera produktnyheter, ta upp aktuella ämnen genom seminarier och därmed öka förutsättningarna för en kvalitativ och tillgänglig vård och omsorg.
Öppettider: Onsdag 7 och Torsdag 8 mars 09.00 – 16.00
Ni finner oss i monter I:06

Februari 2018

Certifieringsprocess pågår vilket innebär fördröjning av leverans till Europa.

Ogotechnology har informerat att man just nu befinner sig i en intensiv certifieringsprocess. Efter en del förbättringar/justeringar i The Ogo och nytillkomna justerade regler i detta område är The Ogo nu, i sin definitiva utformning, föremål för tester som ska vara underlag för definitiv certifiering för bland annat den europeiska marknaden. Då detta görs av en utomstående myndighet har man i dagsläget ingen säker info när detta blir klart.
Under tiden fortsätter produktionen/monteringen av de förbeställda Ogo´s. I den stund certifieringen är klar kan distributionen sker relativt omgående.

_________________________

Januari 2018

Enligt informationen  från Ogo Technology i Nya Zeeland så har nu äntligen produktionen kommit i gång. Det blev en del förseningar på grund av byte av underleverantör, förbättringar avseende säkerhetsaspekter vid plötsligt strömbortfall  samt en del ändringar i distributionsnätet. Just nu har mycket fokus varit på Australien samt USA marknaden efter deras promotion-tour i höstas. Man har beslutat att samordna transport och import till USA för att sänka kostnader mm. Ett nytt distributionsnät har lanserats vilket har tagit lite tid.

___________________________

6 december

____________________________

December 2017

November 2017

Gretchen testar The Ogo för första gången